Tailoring
Tailoring
Blacksmith
Blacksmith
tinkering
Tinkering
Carpentry
Carpentry
Bowcraft
Bowcraft
Cooking
Cooking
Smažená vajíčka
Rozklepněte vajíčka do vroucího oleje, za stálého míchání osolte, opepřete a nechte prosmažit.
Slanina
Vezměte vhodný kus masa, osolte ho a okořeňte především česnekem a dejte pořádně vyudit. Slaninu dejte na pánev a nechte prosmažit.
Rybí steaky
Čerstvou rybu řádně očistěte, zbavte šupin, hlavy a vnitřností a nakrájejte na 4 filety. Ty potom osolte a okořeňte dle chuti a pořádně opečte nad ohněm či prosmažte na oleji (vyškvařeném ze slaniny).
Steaky vepřové, hovězí či zvěřinové
Přiměřeně velký kus masa rozklepejte, osolte, dle chuti okořeňte a pořádně opečte nebo prosmažte.
Základní těsto
Vysypte pytlík mouky, uprostřed udělejte důlek a nalejte do něj část vody ze džbánku. Prohněťte a postupně přilévejte po částech všechnu vodu.
Chléb
K základnímu těstu přidejte sůl, droždí a kmín a vytvarujte z něj bochník. Ten pak nechte péct, dokud není kůrka tmavě hnědá.
Kuřecí stehýnko
Syrové kuřecí stehýnko přiměřeně osolte a okořeňte a opékejte tak dlouho, až je kůže zlatohnědá.
Bagety
K základnímu těstu přidejte droždí, sůl a především mléko, důkladně prohněťte a vytvarujte dva podlouhlé bochníky, ty pak nechte do zlatova péct.
Párky
Velkou porci masa (asi jako na dva steaky) rozemelte, osolte a okořeňte. Touto hmotou naplňte zvířecí (nejlépe vepřové) střívko, na koncích zavažte a uprostřed zakruťte, aby vznikly dvě části a nechte pořádně vyudit.
Ptačí pečeně
Kuře či uloveného ptáka oškubejte, zbavte hlavy a vykuchejte. Osolte, okořeňte a opékejte do zlatohněda za častého otáčení a potírání šťávou připravenou z oleje, soli, koření a vína nebo piva (nemáte-li, použijte vodu).
Jehněčí kýta
Jehněčí kýtu osolte, okořeňte a za otáčení a potírání šťávou (olej, sůl, koření, víno nebo pivo) opékejte do hněda.
Škvarkový chléb
K základnímu těstu přidejte sůl, droždí a na kousíčky nakrájenou opečenou slaninu, vytvořte bochník a nechte ho péct do tmavohněda.
Sušenky
K základnímu těstu přimíchejte skleničku medu a sušenkové koření. Ze vzniklého sušenkového těsta tvořte na pekáči různé tvary a nechte krátce péct.
Šunka
Veliký kus libového masa pořádně osolte a nechte delší dobu udit.
Koblihy
K základnímu těstu přidejte sklenku medu a postupně ho rozmíchejte se džbánkem mléka. Z takto připravené směsi vytvořené koblihy smažte v hluboké vrstvě oleje do zlatova.
Koláč
Základní těsto rozmíchejte s medem, rozklepněte do něj vajíčka s dochuťte vhodným kořením (citrónová kůra, vanilka...). Těsto vytvarujte do požadovaného tvaru a takto připravený korpus (ktery můžete ještě ozdobit čerstvým ovocem) dejte péct do růžova.
Pizza (základní, tuňáková, šunková)
Základní těsto osolte, roztáhněte do velké tenké placky, okraje ohněte nahoru a celou placku potřete olejem, ozdobte nakrájenou cibulí a posypte kořením a nahrubo nastrouhaným sýrem. Můžete přidat i na kousíčky nakrájené rybí steaky nebo šunku. Připravenou syrovou pizzu pak dejte na krátko péct.
Dort
Z vajíček postupně oddělte žloutky od bílku. Žloutky rozmíchejte spolu se základním těstem, medem, trochou mléka, citrónovou kůrou a vanilkou. Z bílků ušelhejte sníh a ten potom lehce vmíchejte do těsta. Tuto směs pak vlijte do formy a nechte péct tak dlouho, až je těsto propečené i uvnitř (zkuste tenkým klacíkem). Vychladlý dort ozdobte ovocem a šlehačkou ušlehanou ze smetany sebrané předtím z mléka.
Česnečka
Dejte do kotlíku vařit vodu, pořádně osolte, přidejte brambory a nakonec třený česnek. Česnečka nejlépe chutná s čerstvým chlebem a umí léčit mírné nevolnosti.
Velrybí steak
Ze zadní části velryby naporcujte dva velké steaky, ty osolte, mírně okořeňte a dlouho opékejte do růžovohněda.
Ženšenový salát
Ženšen očistěte, nastrouhejte a smíchejte s velkým množstvím opláchnutého salátu. Zalijte zálivkou dle chuti. Takto připravený salát má mírné léčivé účinky.   7 nebo 6 ginsengu (podle chuti), bowl of lettuce
Pečené sele
Vykuchané sele nabodněte na rožeň a dlouze opékejte za stálého potírání směsí piva, trochy oleje, koření a soli.
Čokoláda
milch (obyčejné milch), cocoa powder, dough